Ränta på Privatlån

Det är tydligt att man kan spara stora summor på att jämföra räntor och avtal hos ett flertal aktörer innan ett privatlån tecknas. Trots detta väljer allt för många den ”enkla” vägen och kontaktar den bank man har och tecknar sedan privatlånet där. Men varför betala mer när man inte behöver?

Vad ska då den som jämför lån tänka på för att få den lägsta räntan?

  • Använd dig av låneförmedlare

Det finns två mycket stora fördelar med låneförmedlare. Den första är att de sköter hela jämförelsearbetet. Snabbt, smidigt och gratis. Här spar man mycket tid mot att kontakta en mängd banker. Men det är ändå inte dess största fördel.

Den största fördelen ligger i att enbart en kreditupplysning tas. Det som fördelaktigt med detta är att en person som det tagits många kreditupplysningar minskar sin möjlighet att få lån.

Så med snabbare service som även är fördelaktig för låntagaren är låneförmedlare en bra väg att gå. Men sen ska man även välja rätt förmedlare…

 

  • Använd rätt låneförmedlare

Vid val av låneförmedlare kan man titta på hur många banker de jämför och om de presenterar vilka dessa är. Det är grunden. I övrigt är låneförmedlarnas tjänster nästa identiska. De som är bättre jämför ca 20 banker och visar åtminstone på hemsidan vilka 15 av dessa är. För den som vill göra en grundlig jämförelse och jämföra så många banker som möjligt är det ju en stor fördel att veta vilka banker som använts i jämförelsen.

Idag finns det till och med låneförmedlare som inte säger hur många banker de jämför utan anger bara att det är ”ett flertal av Sveriges större aktörer”. Dessa låneförmedlare bör man undvika då man inte vet vad de egentligen erbjuder.

Av de aktörer som finns på den svenska marknaden rekommenderar vi främst Lendo. Detta utifrån att de har lång erfarenhet på marknaden och att de tydligt visar vilka banker de samarbetar med. De jämför även ca 20 banker vilket gör att de ligger i topp. Andra stabila låneförmedlare är Zmarta och Myloan.

 

  • Kontakta din bank 

När olika förslag kommit in från låneförmedlaren bör man även kontakta den bank man har och säga vilket bud man fått från andra aktörer. Orsaken är att banken i vissa fall har möjlighet att pressa räntan tack vare att man har andra tjänster hos banken så som sparande, lönekonto eller annat.

 

  • Inte nöjd – Fråga !

 

Är du ändå inte nöjd med den ränta som erbjuds? Det finns fortfarande vägar att gå. Möjligheten finns alltid att pressa räntan nedåt. Men det kan krävas en del. Fråga din bank varför räntan sätts på den nivå som sker. Fråga framförallt vad du kan göra för att förbättra förutsättningarna för att få ner denna.

 


Privacy Policy