Supreme Card

 Vanliga förmåner på kreditkort är reseförsäkring, delbetalningsmöjlighet, bonusprogram och rabatter. Detta är även något som finns på kreditkorten från Supreme. Men alla som har kortet får även tillgång till ett sparkonto hos Resurs Bank som ger högre ränta än sparkonton hos andra banker och sparinstitut. Kontot har fria uttag/insättningar och omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Enda nackdelen är att det krävs att man har detta kreditkort för att man ska få tillgång till kontot. Men med tanke på kortets bonusprogram och övriga rabatter bör man tjäna in kostnaden för kortet relativt snabbt.

Vilken ränta kan jag få?

Har du kreditkort från Supreme erbjuds du öppna ett sparkonto hos Resurs Bank som kallas för ”SupremeSpar”. Detta konto har högre sparränta än de konton som alla andra har tillgång till hos banken.

Räntan på SupremeSpar är 1,10%. Det kan jämföras med 0,60% som erbjuds till de kunder som öppnar sparkonto hos Resurs Bank och inte har ett kreditkort från Supreme. Jämförs denna räntenivå med sparkonton hos andra banker är den något högre. Historiskt sett har även SupremeSpar gett lite högre räntenivå än vad som andra banker erbjudit.

För den som har ett kreditkort från Supreme finns alltså en fördel att utnyttja detta unika sparkonto. Detta i alla fall om man önskar ett sparkonto med insättningsgaranti och med fria uttag.

(Räntenivåer från 2017. Räntan har ändrats ett par gånger senaste åren. Däremot har den alltid legat lite över ”högsta ränta” på andra sparkonton)

SE AKTUELL RÄNTA PÅ SUPREME CARD

Hur sker insättning och uttag?

För att få tillgång till detta sparkonto behöver man ha ett kreditkort från Supreme. Men det är inte till kreditkortet som pengarna sätts in utan till ett externt sparkonto. Insättning sker därmed till sparkontot (som är på Resurs Bank). Via inloggning hos banken ges en tydlig överblick över det insatta kapitalet och härifrån kan även uttag genomföras. Sker uttag till en annan bank får man räkna med att uttaget tar en-två bankdagar.

Vad finns det för gränser?

Insättning och uttag från detta sparkonto kan göras på valfritt belopp. Det finns alltså inte någon övre eller nedre gräns för överföringar. Det får däremot inte vara mer än 500 000 kr på kontot.

 

Finns det någon risk?

Insättningsgaranti – De pengar som sätts in på sparkontot är trygga tack vare den statliga insättningsgarantin. Garantin sträcker sig upp till 950 000 kr per person och sparinstitut. Eftersom gränsen på detta sparkonto är 500 000 kr är alltså summan alltid säkrad av denna garanti.

Bonus – Supreme har tre olika kreditkort, Gold, World och Woman. Samtliga ger bonuspoäng på alla inköp. Poängen används sedan för att köpa allt från grillar till resor. I grunden ges 0,5 poäng per krona och utöver det går det att få extrapoäng via olika vägar. Exempelvis ges extrapoäng om man betalar löpande abonnemang (Netflix, Spotify m.m.) med kortet.

Ränta – Som nämnts ovan ger SupremeSpar en högre ränta än vad som går att få hos andra banker.

Välgörenhet – Utöver hög ränta och bonus till kortägaren kan även pengar automatiskt ges till välgörenhet. Med kortet Supreme Woman skänker Supreme pengar till Cancerfonden varje gång kortet används. Detta utan att det kostar kortägaren något.

Den som skaffar kortet får därmed både hög inlåningsränta, bonus på samtliga inköp och kan stödja välgörenhet utan att det kostar extra.

Kortet kostar 295 kr per år. En summa som man lätt sparar genom kortens fördelar.

Läs mer om Supreme Card

Fördelar

  • En av de högsta sparräntorna på konto med fria uttag och insättningsgaranti
  • Kortet ger bonuspoäng
  • Tydlig överblick på sparkontot

 

Nackdelar

  • Krävs att man har kreditkort från Supreme (295kr/år)

 


Privacy Policy